EVENTS

Je gaat zien broer 

‘Je gaat zien broer’ volgt een korte, maar betekenisvolle periode in het leven van een stel vrienden uit Kanaleneiland. Ze zijn jong, maar worden nu al met vragen geconfronteerd die hun verdere leven zullen bepalen.

Soufian, Malik, Greg, Marcellino en Yasin hebben de droom om van muziek hun leven te maken. Fame, fortune en alles wat daarbij hoort – ze zijn jong, zelfverzekerd en op weg naar de top. Gaandeweg moeten ze inzien dat het niet altijd makkelijk is om de top te bereiken. Er moeten keuzes gemaakt worden. Wie blijven ze trouw? Hun familie, hun muziek, of elkaar?

De jongens staan elk voor hun eigen keuzes. Wat doet Yasin als hij door een bekende rapper aan de kant geschoven wordt? Kiest hij voor het snelle geld door met zijn neef Omer en diens vriend Adem mee te gaan, al weet hij dat hij daar misschien zijn leven lang spijt van gaat krijgen?

Of Gregory, die door zijn vader en tevens boksleraar onder druk gezet wordt om het rappen te laten voor wat het is. Als hij zijn vader trots wil maken en het bokskampioenschap wil halen, is er dan wel ruimte voor muziek? Greg wil zijn familie niet teleurstellen, maar wat is zijn leven zonder muziek?

Dan is er nog Soufian, kan hij zijn zenuwen de baas of is hij niet sterk genoeg om mee te doen met de grote jongens? En kan “manager” Marcellino de rol die hij zichzelf heeft toebedeelt wel aan? Het wordt nog moeilijker als hij zijn nichtje introduceert in deze wereld waar niet iedereen altijd het beste met je voor heeft.

Malik wordt vooral geconfronteerd met zijn verlangen naar succes – in hoeverre laat hij dat ten koste gaan van zijn vriendschappen? De weg naar de top is eenzaam zeggen ze, maar hoewel hij het goed doet blijft het de vraag of hij die weg wel in zijn eentje wil afleggen. Met wie moet hij dan zijn succes vieren als hij is doorgebroken?

Voor hen allemaal draait het om een vraag: hoeveel geef je op om het te maken? Tijd om na te denken hebben ze niet, maar ze weten alle vijf dat niets doen geen optie is. Vroeger of later maakt het leven zelf wel een beslissing voor ze.

 RECAP 

 SPONSORS