Overvecht2019-05-22T09:02:52+00:00

Jongeren Cultuurhuis

OVERVECHT

Bij Jongeren Cultuurspot Overvecht kun je terecht voor allerlei activiteiten, cursussen, workshops en optredens. Zou je wel eens willen weten waar jij nou echt goed in bent? Dan moet je zeker eens een workshop bij Cultuurspot Overvecht meemaken. Toegang is gratis! Of weet je eigenlijk al zeker dat je talent hebt? Blijven oefenen en wie weet sta jij gauw op een podium!

Alles kan en mag, als het maar met cultuur te maken heeft. Theater, dans, muziek, fotografie, schilderen, van henna-painting tot graffiti en van buikdans tot breakdance. Heb jij een leuk idee voor een workshop en zou je graag met je vrienden/vriendinnen hieraan willen deelnemen? Mail dan jouw idee naar cultuurspot@cultuurhuiskanaleneiland.nl en wie weet volg jij hier binnenkort een workshop. Bekijk hieronder het programma dat nu loopt!

Jongeren Cultuurspot Overvecht is een samenwerking van JoU Utrecht en Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland.

LADIES ONLY FESTIVAL – 28 APRIL 

Kom dansen op de muziek van DJ MIMI, DJ Maria Dolorez en de BOKS Talents. Geniet van een spectaculaire modeshow. Deze middag zal worden gehost door Fatiha Beauty.

Maak een mooie foto met je vriendinnen in de photobooth, laat je handen versieren met henna en krijg persoonlijk advies over make-up en beauty. Daarnaast zullen er een aantal shoppingstands plaatsnemen en kun je genieten van heerlijke hapjes.

Het Ladies Only Festival is georganiseerd door Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en JoU Utrecht in samenwerking met Tivoli Vredenburg.

Jongerencultuurhuis Overvecht: Ruim baan voor jong creatief talent in Overvecht

Vanuit Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland startte we in 2013 met een dependance in Overvecht onder de naam Jongeren Cultuurspot Overvecht; twee dagen per week organiseren we sindsdien met en voor jongeren uit Overvecht creatieve workshops, oefenruimtes, producties en events. Maar de mogelijkheden waren bij lange na niet toereikend voor de vraag; een wijk als Overvecht met zoveel jongeren en zoveel onontdekt talent verdient meer. We waren dan ook heel blij dat dat door het huidige college werd onderkend en omgezet in concrete ambitie; een volwaardig Jongerencultuurhuis Overvecht.

We zijn blij dat dat er nu eindelijk kan komen met structurele financiële ondersteuning van de gemeente Utrecht. En we zijn trots dat de commissie het door ons ingediende plan positief heeft beoordeeld zodat we ons werk kunnen voortzetten en uitbreiden tot het niveau dat past bij Overvecht; een grootstedelijke wijk vol onbenutte kansen voor talent en creativiteit. We geloven in de samenwerking met jongeren, wijkpartners, scholen, welzijn, sport, ondernemers, actieve Overvechters en de Utrechtse culturele sector en hebben er vertrouwen in dat deze samenwerking een creatieve impuls zal opleveren voor Overvecht maar ook voor de rest van Utrecht.

In aanloop naar de definitieve locatie voor Jongerencultuurhuis Overvecht breiden we ons activiteitenprogramma in Overvecht uit vanuit zowel de locatie Jongerencultuurspot Overvecht aan de Schooneggendreef als elders in de wijk in samenwerking met partnerorganisaties.

ZANGLES

Ben je altijd aan het zingen? Kom dans langs bij de zangles! In de zangles werken we met muziek die past bij jouw interesse.

12 – 18 jaar

Woensdag van 17.00 tot 19.00

AFRODANS

In de Afro Dance lessen leer je verschillende moves op swingende afro beats. Je hebt geen ervaring nodig dus kom een keertje langs!

12 – 18 jaar

Donderdag van 17:00 tot 18:00

DJ

Tijdens de DJ-lessen van Aron leer je alles over ritmes, tempo en stijlen. Je hebt geen ervaring nodig dus kom een keertje langs!

12 – 25 jaar

Aron

Donderdag van 16.00 tot 18.00

RAP

Heb je altijd al eens willen rappen? Of ben je graag bezig met rijmen en dichten of het schrijven van tracks? Dan zijn de raplessen zeker iets voor jou. Ervaring is niet nodig.

12 – 26 jaar

Donderdag van 17.00 tot 18.30

Go to Top